Изберете език
Контакти

новини

Зетор на Агритехника 2017

Зетор на Агритехника 2017

Ключовата иновация на ZETOR TRACTORS е първата серия трактори с новия дизайн на Пининфарина : MAJOR HS 80. Идеята да се развива нов дизайн за тракторите на ZETOR се появи преди около 2 години. Целта беше ясна: да се създаде продукт със силно естетическо присъствие и да придаде на бранда ZETOR нова визия, повлияваща ценностите на компанията.

“Представихме модерен, елегнтен и революционен дизайн за света през 2015 година. Положителният прием потвърди нашата вяра, че новият дизайн движи бранда напред, и в допълнение, да произвеждаме традиционна тахника"под нова шапка" , така че да предлагаме трактор, който привлича вниманието отдалеч. Днес 2 години по-късно, на същото място, ние представяме първият модел с новия дизайн, който ще бъде на пазара серийно в средата на 2018 година,” каза Робърт Тод, Търговски и маркетинг директор вZETOR TRACTORS.

Новият дизайн се характеризира с отличителни черти, които придават на трактора динамичен, силен вид, подчертавайки емоцията и изразявайки енергията. Тракторът разполага и с функционални иновации. Изгледът на оператора от кабината навън е подобрен и новото място на светлините осветява по-широка работна площ пред трактора.

“Представянето на новият дизайн на серията MAJOR е само първата стъпка. Ние постепенно ще снабдим с този нов изглед всичките си трактори,” добави Тод.

Представянето на новия дизайн се съпровожда с работа върху разширяването на съществуващото портфолио на компанията. това включва презентацията на два нови модела трактори на Агритехника UTILIX и HORTUS в диапазона от 40 до 70 кс.

“През последните години забелзахме развтие сред тракторите от мощностния клас под 80 кс. Пазарният дял на този сегмент варира от 10 до 30 процента според съответния пазар. Ние отговорихме на това представяйки два нови трактора в четири разновидности,” каза Тод.

Новата серия UTILIX включва моделите UTILIX HT 45и UTILIX HT 55, докато серията HORTUS се състои от HORTUS CL 65 и HORTUS HS 65.

Това са ефиктивни и лесни за опериране и поддръжка трактори. Тези два модела разширяват портфолиото на компанията от универсални трактори, които ще се използват широко в градинарството, работа на леки терени и комунални дейности. Също така ще са полезни при товарни дейности и за хоби-фермерите. Те ще се появят на пазара през първата четвърт на2018.

“Ще добавим нови 4 модела към нашето продуктово портфолио, работейки с TYM -производител на трактори. Южнокорейската компания ще доставя тракторите по спецификация на ZETOR,” добави Тод.

Тракторите ще бъдат достъпни до всички пазари на ZETOR, с фокус върху Европа и Америка. В САЩ тракторите ще са с модели съответно MAJOR HT (46 и 55 кс) и MAJOR HS (67 кс) и с различни технически спецификации, адаптирани към американския пазар. Клиентите в САЩ ще могат да ги поръчван след този Ноември. Компанията планира да продаде няколстотин бройки от тях през2018.

Основните иноваци при останалите модели на Зетор през 2018 година са нова спирачна система, която включва спирачки на двете оси и независими спирачни дискове на всички колела, с изключение на PROXIMA с максимална скорост от 30 km/h. Кабината на трактора е оборудвана с датчик за отсъствие на оператор в кабината монтиран в седалката на водача. Добавени са колани за шофьорската и пасажерската седалка. Налягането в кабината също е повишено. Това предотвратява навлизането на прах в кабината.

Видео
Намерете ни в:
Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви
Свържете се с нас
Намерете ни на картата!