Изберете език
Контакти

новини

Клиентите оценяват ефективността на тракторите ЗЕТОР. ПРОКСИМА Е първият избор!

Клиентите оценяват ефективността на тракторите ЗЕТОР. ПРОКСИМА Е първият избор!

Универсален трактор за малки и средни стопанства, подходящ и за работа в гората или общинските служби. Това е лесният начин да се опише моделната гама PROXIMA, най-продаваните трактори в Чехия и Словакия. От началото на тази година те пробиха на световните пазари с нов дизайн и с редица функционални подобрения.

Клиентите в Чехия и Словакия могат да разкажат доста за гамата PROXIMA. Един от многото лоялни клиенти е г-н Якуб от кооператива в община Бискупице в източната част на Чешката република. Най-често използва PROXIMA-та си за хранене на животните и понякога в гората. „В миналото опитвах различни марки трактори, но ZETOR е близо до сърцето ми. Имам PROXIMA HS 110 и той е идеалният размер за работа в животновъдството. Това е превъзходен трактор за маневриране в плевнята и манипулация с различни приспособления. Не е много голям или твърде малък, просто златният стандарт“, обяснява г-н Якуб.

Тракторите ZETOR оценяват и колегите му от кооперативната ферма. Те използват FORTERRA HD 130 от почти четири години. Поради положителния опит с гамата FORTERRA те са решили да закупят новата PROXIMA като втори трактор.

Новият дизайн на PROXIMA и практическото й приложение

През есента на 2019 г. ZETOR представи своята иновативна версия във връзка с 15-годишнината на гамата PROXIMA. Тя е в продажба от началото на тази година. Дизайнът на машината е базиран на концепцията на италианското студио Pininfarina и по този начин се вписва в новата емблематична визия на марката ZETOR. Освен визуалната трансформация, той носи и редица технологични иновации. Предлага се с нова технология от пластмасов материал, осигуряващ по-висока устойчивост на температура и UV лъчи. Новият дизайн на капака позволява по-добро разсейване на топлината от двигателя на трактора. Използването на нови фарове осигурява осветяване на по-голяма работна площ и по-голяма осветеност. Благодарение на изрязаната форма на покрива и новия люк, операторът има по-добра видимост от кабината (например при работа с челен товарач). Тракторът също отговаря на стандарта за безопасност FOPS. Други предимства включват иновативна климатична и отоплителна система, която предлага значително подобрение в техните характеристики.

Машини или надеждни партьори?

Основната причина, поради която ZETOR PROXIMA е очевиден избор е, както традиционно се случва с тракторите ZETOR, ниският разход на гориво, високата надеждност и семплият дизайн, което осигурява не само на клиента ниски разходи за покупка, но и ниски експлоатационни разходи и високи надеждност. Тракторите се предлагат в три версии с мощност на двигателя 76–117 к.с. Отличната максимална стойност на въртящия момент придава на двигателите ZETOR здравина и възможност за работа при големи натоварвания, без да се налага честа смяна на предавките при ниски обороти на двигателя.

Трансмисиите за серията PROXIMA се произвеждат директно от ZETOR TRACTORS a.s. Самото производство позволява значителен контрол върху качеството, дизайна и диапазона на предлаганите опции. Трансмисиите за моделите PROXIMA се предлагат в няколко версии. PROXIMA CL е оборудван с напълно синхронизирана трансмисия с 12 скорости напред и 12 назад и механичен реверс. За клиенти, които търсят по-модерни решения, по-висока производителност и комфорт, ние предлагаме PROXIMA GP. Снабден е с скоростна кутия с 16 + 16 скорости и двустепенен мултипликатор. PROXIMA HS представлява най-мощните машини от фамилията трактори PROXIMA. Четиристепенната трансмисия с тристепенен автоматичен мултипликатор и хидравличен реверс Power-Shuttle предлага 24 скорости напред и 24.

За управление на навеса, тракторите PROXIMA са оборудвани с механично управляем хидравличен разпределител. Като опция, PROXIMA GP и PROXIMA HS могат да бъдат оборудвани с електрохидравлично управление BOSCH (EHR) с функция HitchTronic. Максималната сила на повдигане на триточковата връзка е 44 kN.

Управлението на машината е просто, ясно и много интуитивно. Всички уреди са винаги под ръка.

Просторната и удобна кабина, изборът от четири трансмисии, големият капацитет на повдигане и максималната мощност на PTO от 60 kW са причините, поради които останалите промишлени клиенти от Чехия и Словакия също харесват PROXIMA. Подходящ е за ежедневна работа в животновъдството, горското стопанство, малките и средни ферми и като теглеща машина в индустриални зони.

Намерете ни в:
Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви
Свържете се с нас
Намерете ни на картата!