Изберете език
Контакти

СЕялка за слята сеитба UNIA FENIX

прецизно
прецизно
пневматично изсяване
Медия
 • СЕялка за слята сеитба UNIA FENIX
  Комбинираната сеялка на UNIA GROUP - FENIX 3000/6 с култиватор има 40 двойнодискови ботушис диаметър 300 mm , “V”-образно разположени. Зад тях има големи копиращи терена и притискащи колела с диаметър 350 mm и широчина 78 mm, които правят възможна много прецизната настройка на работната  дълбочина. Времето, необходимо за промяна на работната дълбочина на всички 40 колтера, е по-малко от 5 минути. Натискът се променя и централно чрез хидравлични цилиндри. Големите копиращи и притискащи колелета осигуряват много добро следване на неравностите по терена. Благодарение на това семената се полагат на желаната дълбочина и имат оптимален контакт с почвата. Ботушите се...
Технически характеристики
 • Комбинираната сеялка на UNIA GROUP - FENIX 3000/6 с култиватор има 40 двойнодискови ботушис диаметър 300 mm , “V”-образно разположени. Зад тях има големи копиращи терена и притискащи колела с диаметър 350 mm и широчина 78 mm, които правят възможна много прецизната настройка на работната  дълбочина. Времето, необходимо за промяна на работната дълбочина на всички 40 колтера, е по-малко от 5 минути. Натискът се променя и централно чрез хидравлични цилиндри.

  Големите копиращи и притискащи колелета осигуряват много добро следване на неравностите по терена. Благодарение на това семената се полагат на желаната дълбочина и имат оптимален контакт с почвата. Ботушите се притискат от здрава пружина, която осигурява постоянен минимален натиск от 40 kg (до 80 кг). Той не намалява дори при работна скорост от 15 km/h. Разстоянието между ботушите е 15 cm.

  След ботушите и копиращите колелета следват отделни пружинни влачки, монтирани да разрохкват почвата в междуредията.

  Комбинираната сеялка с култиватор FENIX 3000/6 има масивни хидравлични маркири, които се сгъват бързо до машината. Това решение я прави лесна за управление по шосетата и за привеждането й в транспортно положение.

  FENIX 3000/6 има голям бункер за семена с обем от 3,000 л. Това минимизира времевите интервали между последователните зареждания и повишава ефективността. Бункера е достъпен чрез подвижна стълба-платформа в предната част на машината. Благодарение на рамката на бункера, платнището покриващо вътрешността му от намокряне може да бъде лесно отвито. Вътре в бункера, има здрави мрежи върху които може да се поставят БигБагсове.

  В долния край на бункера има два улея, чрез които семената достигат до изсяващите апарати.  Тези прецизни компоненти се задвижват от електрически мотор, управляван от радарен сензор, който отчита точната скорост на сеялката в полето и прави сеитбата независима от приплъзването на колелото. Електрическото задвижване на изсяващите апарати също така прави възможно бързата и лесна смяна на сеитбените норми, дори по време на работа. Няма нужда от калибриращи тестове при спиране, тъй като просто въвеждате съответните данни в компютъра и натискате бутона.

  Сеялката FENIX 3000/6 е способна да изсява норми от сорта на 0,180 до 35 кг/дка. По време на сеенето нормата може да бъде или увеличена или намалена от тъчскрийна посредством бутони „плюс“ и „минус“, което всеки път променя нормата в определено процентно съотношение.

  Семената се пренасят до колтерите чрез вентилатор, задвижван от хидравличен мотор с 24 литра в минута поток на маслото. Той се захранва от помпа свързана с ВОМа на трактора. Независимата хидравлична система на FENIX 3000/6 също включва радиатор с термостат и резервоар за маслото с нивомер и температурен датчик. Налягането на въздуха в изсяващата система е контролирано от манометър видим от кабината на трактора.

  Култиватор

  Монтирана фронтално брана с пружинни лапи, завършващи със сменяеми накрайници, изравняващи почвата пред дисковата секция и премахващи следите оставяни от колелата на трактора. Ъгълът на атака на прижинните лапи спрямо почвата се регулира механично посредством обтяжки.

  Зад браната има два реда назъбени дискове познати от дисковия култиватор АРЕС с диаметър 460 мм. Всеки диск е подсигурен с гумени шок абсорбери и има двуредови необслужваеми лагери, които осигуряват комфортна работа, без необходимост от смазване.

  Разстоянието между двата реда дискове е 82 см. Това позволява работа в полета с голям растителен остатък, като например царевични такива. Като прибавим и работна скорост от 15 km/h, това гарантира перфектната преработка на растителния остатък. При такава висока скорост, масивните, профилни странични дефлектори играят важна роля, предотвратявайки изхвърлянето на почвата извън работната ширина на машината.

  Работната дълбочина на дисковете може да бъде регулирана и по време на работа на FENIX 3000/6 директно от кабината на оператора, чрез хидравлични цилиндри. Цялата система е основана на независимото окачване на дисковата секция върху паралелограм.

  Компютър Müller Elektronik

  FENIX 3000/6 е оборудвана с компютър на Müller Elektronik наречен DRILL CONTROL.

  Транспорт
  страничните колелета на вала, така както и култивиращите и изсяващите дискове се сгъват хидравлично във вертикална позиция.Транспортната широчина 3 m
  разбери повече
  Транспорт
  страничните колелета на вала, така както и култивиращите и изсяващите дискове се сгъват хидравлично във вертикална позиция.Транспортната широчина 3 m
  безопасност
  Механично заключване на хидравличните цилиндри; Стандартни пневматични спирачки; Професионално транспортно осветление по съвременни стандарти;
  разбери повече
  безопасност
  Механично заключване на хидравличните цилиндри; Стандартни пневматични спирачки; Професионално транспортно осветление по съвременни стандарти;
  Компютър Müller Elektronik
  FENIX 3000/6 е оборудвана с компютър на Müller Elektronik наречен DRILL CONTROL
  разбери повече
  Компютър Müller Elektronik
  FENIX 3000/6 е оборудвана с компютър на Müller Elektronik наречен DRILL CONTROL
 • Модел
  Тип
  Обем на бункера(л.)
  Работна ширина
  Брой ботуши(бр)
  Тип на ботушите
  Междуредово разстояние (см)
  Тегло на машината(кг)
  Необходима мощност(к.с)
  FENIX 3000/6
  пневматина
  3000
  6 м.
  40
  дискови
  15
  7600
  220
 • Видео
Брошури
Изберете брошура
Форма за запитване
Намерете ни в:
Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви
Свържете се с нас
Намерете ни на картата!