Изберете език
Контакти
BOSS SLY
BOSS SLY
NO-TILL сеялка с минимална обработка
Медия
 • No-till сеялка BOSS
  Станали известни със striptill технологията си, SLY правят стъпка напред със сеялката BOSS. Тази no-till сеялка е резултат на дългосрочното им сътрудничество с опитни no-till фермери от цял свят. Те разработват сеялка, позволяваща да бъдат преодолени трудностите, срещани при една истинска no-till сеитба: растителния остатък в браздата, трудността при проникването на твърда/суха почва и затварянето на браздата при наличието на влага. За да открият такъв no-till изсяващ ботуш, който може да бъде адаптиран за Европейските условия те обикалят целият свят. Времето и климата се променят постоянно, условията също, обема растителен остатък нараства, така че изборът на правилният ботуш е...
Технически характеристики
 • Станали известни със striptill технологията си, SLY правят стъпка напред със сеялката BOSS. Тази no-till сеялка е резултат на дългосрочното им сътрудничество с опитни no-till фермери от цял свят. Те разработват сеялка, позволяваща да бъдат преодолени трудностите, срещани при една истинска no-till сеитба: растителния остатък в браздата, трудността при проникването на твърда/суха почва и затварянето на браздата при наличието на влага. За да открият такъв no-till изсяващ ботуш, който може да бъде адаптиран за Европейските условия те обикалят целият свят. Времето и климата се променят постоянно, условията също, обема растителен остатък нараства, така че изборът на правилният ботуш е жизненоважен за успеха на сеялката.

  Те бързо разбират, че no-till сеялката, която може да реши повечето от тези проблеми, се намира в Австралия, пионери при no-till технологиите и е произведена от BOSS. Тя разполага с иновативен диск с двоен ъгъл: като резултат най-голямото преимущество на сеялката – диск с двоен ъгъл на атака, който намалява необходимостта от прекомерен натиск на ботуша и уплътняването на семенната бразда.

  Продуктовата гама е широка, за да отговори на нуждите на всеки : от 3 до 12 метра работни широчини, с до 4 семенни дистрибутора, 16.7, 18.75, 20 или 25 см межзуредие.

  Независимо от марката на ботуша или сеялката проблемите пред no-till сеитбата са едни и същи.

  ИМА ЛИ ВРЪЗКА МЕЖДУ ТЯХ?

  Концепцията, която откриват в Австралия, е двойният ъглов диск, наричан още подрязващ диск. Това решава проблемите, свързвани с no-till сеитбата.

  КОЯ БИ БИЛА ИДЕАЛНАТА NO-TILL СЕЯЛКА?

  Тя би трябвало да има подрязващ диск + притъпкващо колело + чистач на реда.

  Адаптираната за евпроейските условия no-till сеялка на BOSS е снабдена с този, разположен под ъгъл подрязващ диск. Опорното колело е в задната част на секцията и също е притъпкващо колело. Страничното колело е монтирано на пружина и действа като чистач и държи почвата в браздата. За управление на растителния остатък роуклийнъра на SLY е снабден пневматичен натиск, контролиран от кабината на трактора.

  Ето и основното при BOSS:

  Първо, натиска на ботуша - той е монтиран на паралелограм. Натиска се осигурява чрез хидропневматика. Свързан с датчик на опорното колело, хидравличният натиск позволява максимален контрол на натиска на ботуша. Това осигурява идеално наблюдение и контрол над впълтняването и дълбочината на браздата.

  Второ, чистача на реда. Фермерите много рядко ползват прецизните пролетните сеялки без роуклинъри, но защо ние го правим при есенните сеялки?  Идеята на BOSS значително намалява растителният остатък, когато работи върху пшенично стърнище. Прилагането на роуклинъри е опционално, но то позволява на фермерите да изберат за всеки конкретен парцел какво е подходящо, тъй като няма две еднакви полета.

  Трето, диск и изсяващ ботуш в перфектен синхрон.

  Изсяващият ботуш е поставен в следата на диска. Това позволява отлични резултати във влажни, доли кални условия. Ботуша е разположен така, че никога да не докосва почвата и така че предната част на диска да е единствената точка за контакт с почвата. Калта се почиства от активен чистач /страничното колело/. Малкото статични части в контакт с почвата водят и до по-малък риск от задръстване. Концепцията позволява и сеитба в същата посока в реда на царевичния предшественик. Ако не е необходимо да се движите под ъгъл спрямо редовете от предишната година, имате по-добра възможност да прилагате CTF /controlled traffic farming/. Обикновено това означава по-плавно движение и по-добро семеполагане и, като следствие, по-добро поникване и по-високи добиви.

  Четвърто, има два вида опорни колелета.

  Секцията може да стои или на задно притъпкващо колело или върху странично колело. Умишлено са оставени и двата варианта, тъй като условията са различни и е добре да има избор при оборудването.

  СТРАНИЧНИ ОПОРНИ КОЛЕЛА. Те ще бъдат най-подходящи при идеални условия на сеитба или при добра подготовка на почвата, където няма проблеми с поникването или затварянето на браздата. Колелото е близко до изсяващия ботуш и така контрола на дълбочината е като при прецизна пролетна сеялка.

  ПРИТЪПКВАЩИ ОПОРНИ КОЛЕЛА. Те ще бъдат особено подходящи при типични no-till условия - опорното колело е притъпкващо колело, което се движи в почистената бразда, подобрявайки контрола на дълбочината. При no-till, страничното опорно колело върви по растителния остатък, което означава, че дълбочината може да варира и да бъде много чувствителна спрямо условията на полето. Откритието, че растителния остатък влияе на вплътняването на браздата и че страничното колело може да вплътни стените на браздата, правят задното опорно притъкващо колело за предпочитане при no-till.

  Сеялката BOSS може да се конфигурира с до 3 бункера до 2000 литра всеки, плюс един допълнителен за малки семена с капацитет 300 литра. Тя може да бъде с до 4 различни семенни дистрибутора и може да изсява до 4 различин вида семена. Има опция за контрол на секциите. Може да бъде оборудвана с течен тор с бункери от 700 до 2000 литра. GPS за управление на течната тор, приложение за настройка за Андроид и iOS.

 • Модел
  Тип
  Обем на бункера(л.)
  Работна ширина
  Брой ботуши(бр)
  Междуредово разстояние (см)
  Транспортна ширина(м)
  BOSS
  no-till
  до 6000
  3
  12-18
  16,7 - 25
  2,99
  BOSS
  no-till
  до 6000
  4
  16-24
  16,7 - 25
  2,99
  BOSS
  no-till
  до 6000
  6
  24-36
  16,7 - 25
  2,99
  BOSS
  no-till
  до 6000
  8
  32-48
  16,7 - 25
  2,99
  BOSS
  no-till
  до 6000
  9
  36-54
  16,7 - 25
  2.99
  BOSS
  no-till
  до 6000
  12
  48-30
  20 - 25
  2.99
 • Видео
Брошури
Изберете брошура
Форма за запитване
Намерете ни в:
Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви Стойчеви
Свържете се с нас
Намерете ни на картата!